Veteransko strelsko prvenstvo Slovenije 2015

V soboto, 12. septembra 2015, je pod pokroviteljstvom Zveze MORiS in organizaciji DVV JOD 113 na strelišču Slovenske vojske Crngrob potekalo Veteransko strelsko prvenstvo 2015, ki je bilo posvečeno obeleževanju 25. obletnice “Razkritja prve bojne karte”, kateri dogodek se je zgodil na Pristavi nad Stično, dne 6. 9. 1990. Takrat je bil sprejet tajni načrt bojne uporabe enot TO in enot takratne Milice, ki je predvidevalo obrambo Slovenije. Osnovne zamisli so bile udejanjene skoraj leto dni pozneje v vojni za samostojno Slovenijo junija in julija 1991.

Seveda na »roke« organizatorja je šlo tudi sobotno lepo sončno vreme, ki je služilo tako organizatorjem kot tudi samim tekmovalcem, kateri so dosegli odlične rezultate.

Prvenstva se je udeležilo 59 strelk in strelcev iz različnih koncev Slovenije v naslednjih disciplinah:

Zgodovinska vojaška puška
Puška velikega kalibra
Vojaška pištola

Na koncu odlično izvedenega tekmovanja so bila najboljšim podeljena priznanja in pokali za osvojena mesta (v prilogi spodaj).

Ob tej priložnosti se v imenu Zveze MORiS in DVV JOD 113 iskreno zahvaljujemo Slovenski vojski kot tudi upravniku in njegovim sodelovcem na strelišču Crngrob, za požrtvovalnost in pomoč pri izvedbi tekmovanja.

Fotografije, prikazane spodaj, prikazujejo podelitev priznanj in odlično izvedeno tekmovanje.

 
Veteransko strelsko prvenstvo Slovenije 2015 - 1

Veteransko strelsko prvenstvo Slovenije 2015 - 2

Veteransko strelsko prvenstvo Slovenije 2015 - 3

Veteransko strelsko prvenstvo Slovenije 2015 - 4

Veteransko strelsko prvenstvo Slovenije 2015 - 5

Veteransko strelsko prvenstvo Slovenije 2015 - 6

Rezultati VetPrvSlo 2015