Utrinki s sobotnega treninga SD Strelec z dolgocevnim orožjem na strelišču Bloška Polica

Člani SD Strelec-Bizovik so v soboto dne 12. 9. 2015, na strelišču Bloška Polica so v sončnem vremenu organizirali odličeb strelski trening z dolgocevnim vojaškim in športnim orožjem. V skladu z letnim načrtom sodelovanja med Zvezo MORiS in Slovensko vojsko, je za potrebe strelskega treninga SD Strelec, slednja omogočila uporabo vojaškega orožja M-70, M-48 in M76, ter dodeljene količine streliva. Na treningu so imeli priložnost, da so si ogledali tudi demonstracijo preizkusa delovanja video sistema za prikazovanje zadetkov na tarči na večjih razdaljah. Sistem omogoča strelcu, da na prenosnem zaslonu v realnem času opazuje zadetke na tarči in ni potrebno, da se med posameznimi serijami premakne k tarči na ogled zadetkov.

Na treningu so gostili tudi člane SD Kostel, SD Muš in SD 1991, med katerimi sta bila tudi dva gosta iz Hrvaške. Ponovno so imeli priložnost ogledati si različne primere ostrostrelnih pušk.

Na strelišču so izvajali streljanje z dolgocevnim ostrostrelnim orožjem na razdaljah do 500 metrov. Imeli so tudi ločeno strelsko linijo za streljanje z dolgocevnim orožjem na razdalji 100 metrov.  Poleg preciznega streljanja iz klasičnega ležečega strelskega položaja z naslonom, so se strelci preizkusili tudi v preciznem streljanju iz različnih strelskih položajev na razdalji 100 metrov.

Za okrepčilo med treningom je poskrbela Nataša z odličnim pecivom, po njem pa so se gostje kot tudi člani SD Strelec Bizovik osvežili s hladnim napitkom.

Vsem, ki so sodelovali pri podpori ali sami izvedbi strelskega treninga se člani SD Strelec-Bizovik prisrčno zahvaljujejo, še posebno se zahvaljujejo tudi sekretariatu Zveze MORiS kot tudi Slovenski vojski, ki so omogočili v skladu s podpisanim LNS brezplačno uporabo strelišča na Bloški polici kot tudi uporabo streliva že prej navedenega vojaškega orožja.
V prilogi tudi nekaj fotografskih utrinkov s treninga.

 
VOJAŠKO OROŽJE BLOŠKA POLICA 12SEP15

VOJAŠKO OROŽJE BLOŠKA POLICA 12SEP15 (1)

VOJAŠKO OROŽJE BLOŠKA POLICA 12SEP15 (3)

VOJAŠKO OROŽJE BLOŠKA POLICA 12SEP15 (8)

VOJAŠKO OROŽJE BLOŠKA POLICA 12SEP15 (11)