Tekmovanje “Long Range” na strelišču Bač v dolžini 600 in 1000m

V soboto, 1. avgusta 2015, se je na povabilo DVV JOD113 in Zveze MORiS na strelišču Bač zbrala velika skupina(70) ljubiteljev streljanja na velike razdalje. Glede na to, kakšno vreme nam je narava delila zadnje čase je bilo na samem prizorišču naravnost odlično. Ne prevroče in ne prevetrovno.

 

Tekmovanje, ki je potekalo na res velike razdalje, kratka v dolžini 560m in dolga v dolžini 975m, so resnično izstopali le najboljši strelci, drugače pa so bili doseženi rezultati bolj povprečni.

Na strelišču se je tesirala tudi nova oprema za direkten video prenos slike zadetka tarče strelcu uporabniku. Takoj po oddanem strelu si je strelec lahko ogledal zadetek na računalniški tablici katero je imel pred seboj. Na osnovi videnega je takoj opravil korekturo in si s tem izboljšal svoj zadetek. Seveda, to je veljalo samo v primeru, da je sistem deloval, kar pa v večji meri NI. Vidi se, da je le ta oprema še v razvojni fazi, bo pa v prihodnosti strelcem res omogočala resnično dobre popravke za doseganje odličnih zadetkov.

 

V »senci« dolgih razdalj pa se je na strelišču odvijalo tudi zelo zanimivo tekmovanje na padajoče tarče na daljave 100 in 200m. Disciplina se je izvajala pod časovnim pritiskom(streljanje na čas), kar se je na koncu izkazalo za zelo zahtevno.
Za odlično dosežene rezultate gre pohvala strelcem DVV JOD113/DVVS PO in Zvezi MORiS, kajti njihovi redni strelski treningi, ki se izvajajo na streliščih Slovenske vojske z orožjem PAP, AK, M76 in Mauserji nam je sedaj tudi “obrodila” sadove, saj so naši strelci pobrali skoraj vsa odličja. Za ta napredek naših strelcev pri doseganju boljših celo več, odličnih rezultatov je v veliki meri zaslužna tudi Slovenska vojska, ki nam s pomočjo podpisanega Letnega načrta sodelovanja z Zvezo MORiS, v večji meri zagotavlja tako uporabo MTS sredstev kot tudi samih strelišč, ki so v njihovi lasti, zato gre velika mera zahvale tudi Slovenski vojski in njihovim pripadnikom.
Čestitke tudi organizatorju DVV JOD13 za uspešno izvedeno tekmovanje in seveda tudi vsem strelcem tekmovalcem za dosežene rezultate in prijetno sodelovanje.

Naslednje srečanje strelcev – ljubiteljev dolgih razdalj bo 5. septembra na istem prizorišču, ki se nam žal datumsko prekriva s tekmo v BiH, vendar vseeno upamo na dobro udeležbo.

 

Objavljamo uradne rezultate različnih disciplin  tekmovanja in tudi nekaj slik s samega prizorišča.
1000 m

A se kaj vidi?

A si zadel?

Daleč je tole!

Dekleta v akciji.

kaj vse je treba.

Koliko nas je!

Mi smo pripravljeni.

Priprave.

 Rezultati LR 600-1000 BAČ