Sodelovanje dveh članic Zveze MORiS pri snemanju videospota »Najin sin« v izvedbi Saša Gačnika

Sodelovanje dveh članic Zveze MORiS pri snemanju videospota »Najin sin« v izvedbi Saša Gačnika

»Brezpogojna ljubezen je edino orožje, s katerim je mogoče izvojevati zmago brez poražencev.«

 

Znan slovenski glasbenik Sašo Gačnik – Svarogov je v teh dneh predstavil svoj najnovejši videospot za pesem Najin sin, ki je posvečena vsem žrtvam nasilja. Pri snemanju videospota, ki je potekalo 18. marca 2017 na Primorskem v Volčjem Gradu, občina Komen, sta sodelovali tudi dve članici Zveze MORiS. Člani Strelskega društva 1991 in ponazoritvene skupine Planika so bili ponazoritveniki vojakov iz obdobja druge svetovne vojne.Videospot za pesem Najin sin je zaradi svoje tematike, izvirnosti in režije nekaj zelo posebnega in edinstvenega, podobnega na naših tleh še ni bilo. V kratkem filmu so nastopale nemške enote (Waffen SS, Wehrmacht, Lufttwaffe) Rdeča armada (Sovjeti), vaški uporniki s Primorske, partizani in seveda glasbenik in umetnik Sašo Gačnik.

Snemanje videospota je bilo zahtevno in naporno, od ranega jutra do poznih večernih ur, z le nekaj 10 minutnimi odmori.Tako so lahko vsi udeleženci, ki še nikoli niso bili navzoči na snemanju filma, na lastni koži izkusili, kako razgiban in poln je igralski delavnik ter koliko ur in ponovitev je potrebnih za dober nekajsekundni kader. Vsi sodelujoči so se potrudili po svojih najboljših močeh, pri snemanju pa so uporabili svoje uniforme in opremo, s katero na raznih dogodkih ohranjajo spomin na dejanja naših prednikov, ki so bili pripadniki različnih vojska – v različnih uniformah in v različnih armadah, ne glede na različna svetovno nazorsko politična prepričanja. Prav zato se lahko posnetki v nastalem videospotu enakovredno kosajo s posnetki bitk in vojnih spopadov iz filmov svetovnega slovesa.

 

Zveza MORiS se tako v imenu članic kot tudi v imenu predsednika Zveze MORiS g. Petra Vaša iskreno zahvaljuje vsem udeležencem za njihovo požrtvovalno in trdo delo ter za njihov osebni doprinos, ki so ga vložili, da je videospot Saša Gačnika ugledal luč sveta.

 

Skupinska slika
Daljši zapis dogodka avtorja Andreja Jamnika si lahko ogledate na e-povezavi: http://sd-1991.com/snemanje-videospota-najin-sin-pevca-sasa-gacnika/

Videospot na YouTube, kanal: Svarogov Music TV